На 31 декември срещу 1 януари и трите национални телевизии решиха,

...
На 31 декември срещу 1 януари и трите национални телевизии решиха,
Коментари Харесай

Васко Кръпката: БНТ, bTV и NOVA направиха голям грях спрямо българската култура, развитие и цивилизация

На 31 декември против 1 януари и трите национални телевизии решиха, че чалгата е ще е съвършения музикален фон, с който да изпратим и посрещнем годината. 

" Това демонстрира, че са чалгарски малките екрани, които трансфораха поп-фолка в институция. Това е огромен грях по отношение на българската просвета, развиване и цивилизация. Те са доста отговорни и по тази причина не ги проследявам. Чалгата беше наложена още в средата на 90-те години с бухалките и подмени същинската българска национална музика, която ни е спасявала през османското иго в моменти на горест и на наслада. Да не приказваме за рок, поп и джаз, които възпитават на това, хората да са мислещи и интелигентни ", споделя в изявление за " Faktor.bg " известният български музикант Васко Кръпката

" Чалгата създава скотове и хора, които си споделят " щом всички крадат, и аз ще извършвам кражба “. Някой би трябвало да избира политиците, а част от тях не желаят мислещи хора, тъй като няма да гласоподават за тях. Трябват им простаци, а опростачването става най-лесно посредством чалгата. Резултатът е, че ни ръководят мачовци. Сегашният министър председател не е мачо, вижда ми се прозападно надъхан, което за мен е доста значимо. А малките екрани дано да си бълват чалгии ".

" И все пак, към този момент ги няма тези огромни концерти на " Пайнер “ по стадионите, а дисковете на фолкаджийките са по 1-2 лева в бензиностанциите. Така че, каквото и да вършат, това са последни издихания на тази посттекезесарска субхалтура ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР